Saturday, May 9, 2015

काफल ( Bay-Berry )

                   काफल एक पहाडी भु-भागमा पाइने लोकप्रिय जंगली फल हो। यो फल देविस्थान गाविसको सबै गाउँमा पाईन्छ। यो फल गर्मी याम बैशाख, जेठ मा वन पाखाहरूमा पाकेको हुन्छ। यसको फलको आकार लाम्चो र गोलो आकारको हुन्छ। यसको स्वाद अमिलो मिठो हुन्छ। यसको फलको रंग काँचोमा हरियो हुन्छ। पाकि सकेपछी रातो र धेरै पाकेपछि बैजनी रंगको हुन्छ। देविस्थानका मानीसहरू गर्मी याममा काफलको रुखमा चढेर काफल खानमा तल्लिन रहन्छन।

यो फल जो कोहिलाई पनि मन नपर्ला भन्न सकिन्न । गर्मी समयमा पाक्ने यो फलको छुट्टै विशेषता रहेको छ । काफललाई हामीले फलको रुपमा मात्र प्रयोग नगरेर यसलाई औषधीको रूपमा समेत प्रयोग गर्न सकिन्छ ।



एकछनेको काफल रुख


No comments:

Post a Comment